Előfizetői tartalom

Elhúzták a mézesmadzagot, a befektetők ráharaptak

Portfolio
A Brent típusú kőolaj spot árfolyama a mai kereskedés során nagymértékű, 4 százalékos emelkedéssel nyitott. A tegnap publikált amerikai olajkészletadatok a vártnál lényegesen jelentősebb növekedést mutattak, ami az árfolyam további zuhanását indokolta volna. Ennek ellenére a befektetők inkább venni kezdték a fekete aranyat, hiszen egymás fülébe ültették, hogy az OPEC az olaj árának jelentős esése esetén tenni fog az árfolyamok stabilizálásának érdekében.

A Brent spot árfolyama jelenleg 59.75 dolláron tartózkodik, a 4%-os pluszos nyitást követően. Ez annak köszönhető, hogy a Brent ezen fajtájával 11:00-tól 17:30-ig lehet kereskedni Londonban, így a tegnap 16:30-kor publikált amerikai olajkészletadatok, melyek felülmúlták a várakozásokat, jelentős esést produkáltak az árfolyamokban (új, 56.71 dolláros lokális minimum). A tegnapi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés