Előfizetői tartalom

Világbank a régióról - elmulasztjuk a lehetőséget?

Portfolio
A Világbank legfrissebb jelentésében figyelmezteti a kelet-közép-európai országokat, hogy elmulasztják kihasználni a száguldó gazdaság adta lehetőséget a szükséges reformok kidolgozására, és életbeléptetésére. A kiadványban a szakértők hozzáteszik, egyes mutatók kedvező képet festenek az országokról (ilyenek a korrupció csökkenése, illetve a gazdaság szabadsága), ugyanakkor más indikátorok, például a versenyképesség, romlottak az elmúlt évben. A nemzetközi szervezet ezen felül a régióban tapasztalható magas inflációs nyomás miatt aggódik.

"Romlott a fiskális egyensúly a legtöbb régiós országban 2006-ban és a 2007-es költségvetési tervek további lazításokról árulkodnak" - írja a Világbank a volt szocialista országokról szóló kiadványában. A nemzetközi szervezet hozzátette, Magyarország kivételt képez, de ez csak annak köszönhető, hogy hazánkban nincs alternatívája a fiskális megszorításoknak. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés