Előfizetői tartalom

Hogyan csökkentsük az olajfüggőséget?

Portfolio
Az elmúlt időszakban számos helyen olvashattunk a bioüzemanyagok, köztük az ethanol gyártás folyamatos terjedéséről az Uniós országokban. Azonban egy valami elkerülte a médiumok figyelmét, méghozzá az amerikai etanolgyártás kiemelekdő mértékű felfutása, melynek egyik fő célja, hogy csökkentsék az ország import-nyersolajtól való függőségét. A jelenlegi számok azt mutatják, hogy a fent említett cél érdekében jelentős előrelépéseket tettek és tesznek is még a jövőben a tengerentúlon.

Amerika az élre tör. Az amerikai etanoltermelés fő különbsége a brazílhoz képest, hogy itt leginkább kukoricából állítják elő, míg a dél-amerikai országban cukornádból. Ezen kívül azonban még számos növényből, például szójababból is elő lehet állítani etanolt. Az USA etanol termelése hosszú ideig egy egyenletesen növekvő pályát mutatott, az utóbbi négy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés