Előfizetői tartalom

10%-os lisztáremelés jöhet októberben - Búzahiány léphet föl jövő tavasszal

Portfolio
Több tényező együttes hatásának köszönhetően a következő év elejére búzahiány léphet fel Magyarországon, mely tovább hajthatja az árfolyamot, mely várhatóan átgyűrűzik majd a fogyasztási cikkekbe is, így a fogyasztók is megérzik majd ennek hatását. A tavalyi évi termésnél 700 ezer tonna búzával kevesebb termett az idei évben, ugyanakkor a korábbi külföldi vásárlók köre jelentősen megugrott - írja a VG.

Az erőteljes külföldi kereslet miatt, várhatóan nem fog csökkeni a tavalyi évhez képest közel 30%-kal magasabb búzaárfolyam, így azok a malmok, melyek éppen a magas árfolyam miatt halasztották el készleteik feltöltését kénytelenek lesznek a magas árfolyamon vásárolni. Ebből adódóan azonban kénytelenek lesznek a liszt árát is emelni. Abban az esetben, ha nem változik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés