Előfizetői tartalom

Minimálisan romlott a német üzleti vezetők hangulata (2.)

Portfolio
Minimálisan romlott a német üzleti vezetők "hangulata" szeptemberben - derült ki az Ifo felméréséből. A vállalati vezetők megkérdezése alapján számított index értéke 104.9 pontra mérséklődött az előző havi 105.0 pontról. A jövőre vonatkozó várakozások gyengültek, a jelenlegi helyzettel kapcsolatos optimizmus emelkedett, ennek eredője lett a teljes index kis csökkenése.

A felmérés szerint optimistábban ítélik meg a jelenlegi üzleti környezetet a vezetők, az erre vonatkozó részmutató 111.3 pontra emelkedett az előző havi 108.4 pontról. Ezt azonban teljesen "kioltotta" a jövőbeli várakozásokkal kapcsolatos olvadó derűlátás. Erről árulkodik ugyanis a 6 hónapos várakozások alindexe, ami az augusztusi 101.5 pontról 98.9 pontra esett.eurhufcomp...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés