Előfizetői tartalom

Elfogadták a konvergencia programot

Portfolio
Támogatja az Európai Bizottság a magyar konvergencia programot, ugyanakkor arra is figyelmeztet a testület, hogy Gyurcsány távozásával a megvalósítási kockázat növekszik. A a Bizottság egyetértett azzal, hogy csak 2009-re csökkenjen a GDP 3%-ának környékére a költségvetési hiány a korábban tervezett 2008 helyett. Ahhoz, hogy a 2006-os 10% feletti deficitet ilyen mértékben csökkenteni lehessen, szigorú és következetes intézkedésekre van szükség - vélekedett a Bizottság.

A Bizottság szerint van némi kockázat abban, ahogy a kormány a 2007-es és 2008-as kiadások egy részét be akarja fagyasztani a jelenlegi szinten. A deficitet a 2006-os 10.1%-ról 2009-re a GDP 3.2%-ra kívánja a kormány lefaragni. A különbség kb. fele a 2007-es évhez kapcsolódik, mely igen nehéz feladat. A Bizottság hangsúlyozza a közigazgatás, a nagy elosztórendszerek reformjának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés