Előfizetői tartalom

Zuhanás a fejlődő piacokon: megismétlődik a májusi történet?

Portfolio
Nem csupán régiónkat büntetik a külföldi intézményi befektetők, a részvénypiacokon megfigyelhető hanyatlás és a helyi devizák hirtelen gyengülése Brazília és Törökország esetében is megfigyelhető. Az egyébként is kedvezőtlen feltörekvő piaci könyezetben (brazil választási botrány, thaiföldi katonai puccs, magyarországi zavargások) egyre érzékenyebben reagálhatnak a befektetők, különösen akkor, ha a fejlett piacokon is előtérbe kerülnek a gazdasági növekedéssel kapcsolatos aggályok.

A brazil botrány - zuhan a reál!. Brazíliában a botrányért maga az elnök, Luiz Inacio Lula da Silva okolható, akinek a választási kampánya ismét összemosódott a korábban már felszínre kerülő korrupciós vádakkal. Ricardo Berzoini, az elnök kampányfőnöke, aki egyben a kormányzó Munkáspárt (PT) vezetője 11 nappal a választások kezdete előtt távozni kényszerült. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés