Előfizetői tartalom

Merre tovább olajár? - Szeptemberben eddig kevesebbet termelt ki az OPEC

Portfolio
A Brent típusú kőolaj árfolyama már második napja emelkedik Londonban, jelenleg 59.55 dolláron tartózkodnak a jegyzések 1 százalékos pluszban. Az olaj árának hat hete tartó hanyatlása, melyet az amerikai olajkészletek megfelelő alakulása és az iráni feszültségek oldódása okozott, a végéhez közeledik. A mai emelkedéshez hozzájárul az a hír, hogy az olajexportáló országokat tömörítő szervezet (OPEC), mely a világkitermelés 40%-át adja, az eddigi szeptemberi hónapban 400,000 hordóval kevesebb olajat termelt ki, mint augusztusban.

Az OPEC olajkitermelésének csökkenése két ország, Szaúd-Arábia és Irán kitermelés csökkentésének eredménye. Az OPEC legnagyobb kitermelője Szaúd-Arábia a Petrologistics becslései szerinti 9.25 millió hordó helyett 9 millió hordót termelt ki a hónap eddigi részében.Az OPEC termeléscsökkentésének és a közelgő téli keresletnövekedésnek köszönhetően a befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés