Előfizetői tartalom

EU: április 10-ig tények kellenek

Portfolio
Az Európai Bizottság támogatja a magyar konvergencia programot, ugyanakkor számos kockázatot megnevez és a tervek következetes és szigorú végrehajtására szólít fel - áll a Reuters-hez eljuttatott előzetes véleményben. A bizottsági anyag hivatalos publikációja jövő kedden várható. A Bizottság ajánlása, hogy 2009-re a költségvetési hiány csökkenjen a GDP 3%-a alá. Ez gyakorlatilag megegyezik a konvergencia programban megfogalmazott szándékkal.

A Bizottság véleménye szerint Magyarországon meg kell szüntetni a túlzott deficit korszakát, mely a GDP 3%-a feletti hiányt jelenti. Erre határidőt legkésőbb 2009-ig kap a kormány. A reformokat amilyen hamar csak lehet, el kell indítani az államigazgatásban, az egészségügyben, a nyugdíjrendszerben, az oktatásban. A kiadásoknak fokozatosan mérséklődniük kell. A Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés