Előfizetői tartalom

2-3 hét múlva 10 éves csúcsot dönthetnek az amerikai földgázkészletek - Tovább zuhan az árfolyam

Portfolio
A tegnapi napon, csakúgy mint az elmúlt héten, ismét a várakozások feletti mértékben, 93 millió köbméterrel nőttek az amerikai földgázkészletek, melyek a fentieknek köszönhetően már 13%-kal haladják meg a tavalyi év azonos időszaki készletszintet. A hír hatására az októberi lejáratú határidős földgáz árfolyama 3%-kal 2.5 éve nem látott szintre süllyedt.

Az SEER elemzői 92 millió köbméteres növekedésre számítottak, mely a tavalyi év azonos időszaki adatot mintegy 20%-kal haladja meg, az illetékes hatóságok azonban még ezt is felülmúló, 93 milliós növekedésről számoltak be. Elmondták, hogy a kiugró készletek annak köszönhetőek, hogy az elmúlt években megszokott hurrikánok, melyek jelentős károkat okoztak, az idei évben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés