Előfizetői tartalom

Reuters poll: kamatemelés hétfőn, euró 2014-ben

Portfolio
Az elemzők többsége szerint hétfőn ismét emeli kamatait a Magyar Nemzeti Bank - derült ki a Reuters szeptemberi felméréséből. Az emelés mértéke a válaszadók több mint fele szerint negyed százalék, de több elemző fél százalékra számít. Az elemzői konszenzus továbbra is a három százalékos középtávú inflációs cél jelentős túllövését valószínűsíti. Az euró bevezetését a többség 2014-re teszi, ami egy éves csúszást jelent a korábbi előrejelzésekhez képest. Elemzők szerint a héten kiéleződött politikai feszültség jelentős bizonytalanságot vegyít a gazdaság és a pénzügyek kilátásaiba.

Újabb kamatemelés hétfőn. Az elmúlt három hónap három, összesen 1.25 százalékpontnyi kamatemelését követően az elemzők túlnyomó része szerint szeptember sem telik el jegybanki szigorítás nélkül. Az elmúlt hónapokra jellemző bizonytalanság a várt emelés nagyságát illetően nem múlt el, de a felmérésben a jellemző vélemény az volt, hogy negyed százalékos emelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés