Előfizetői tartalom

FED előzetes - ma este kamatdöntés

Portfolio
Ma este 20.15-kor dönt a FED Nyíltpiaci Bizottsága az amerikai irányadó kamatszintről. A ráta jelenleg 5.25%-on áll, a piac nem vár változtatást. Bár az utóbbi időszakban az inflációs mutatók jellemzően emelkedtek, a gazdaság lassul, ami az árnyomást is hűti. Tegnap kedvező termelői inflációs adatokat közöltek, az ingatlanpiacon folytatódik a dinamika lassulása, illetve egyes területeken a visszaesés.

A Nyíltpiaci Bizottság tagjai megosztottak a kamatpolitika kérdésében (kell-e emelni a rátákat az infláció hűtése érdekében), de feltehetően a változatlan rátát javaslók vannak most többségben. A piaci domináns vélemények szerint ha a kamatokat tovább emelik, azzal a FED már túl sokat kockáztat. Az ingatlanpiaci korrekció elemzők szerint érzékenyen érinti a lakosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés