Előfizetői tartalom

Új pozíciókra tehet szert Magyarország az európai energiapolitikában

Portfolio
Tegnap Szocsiban találkozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő. Az elsősorban energiáról és energiahordozókról szóló tárgyalás után mindkét vezető kiemelte, elégedettek a két ország közötti politikai kapcsolatok alakulásával, és véleményük szerint a megállapodásoknak megfelelően halad az együttműködés.

Magyarország minőségileg új pozíciókra tehet szert az európai energiapolitikában, fogalmazott Putyin a hazánkban megvalósuló tízmilliárd köbméter kapacitású gáztározó kapcsán. Az orosz államfő ehhez hozzátette, a projekt megvalósítása nemcsak az itthoni gázellátást stabilizálja, de az egész európai ellátást is szolgája. Putyin ezek után megismételte nyár eleji...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés