Előfizetői tartalom

Enyhülő termelői árnyomás és a vártnál jobban mérséklődő lakáspiaci aktivitás (2.)

Portfolio
A vártnál jobban esett az ingatlanpiac aktivitása az USA-ban most publikálásra került adatok tanulsága szerint. Augusztusban a megkezdett építkezések évesített értéke 1.665 milliót tett ki, ami 6 százalékos esés az előző havi 1.772 milliós értékhez képest (lefelé módosított 1.795 millióról). Az elemzők augusztusra 1.75 milliós értékre számítottak a megkezdett építkezések évesített értékénél.

A vártnál jobban csökkent a kiadott engedélyek száma is: augusztusban 1.722 milliót tett ki az évesített érték.Eközben a vártnál minimálisan kisebb mértékben emelkedtek az amerikai termelői árak. A termelői árindex augusztusban csak 0.1 százalékkal növekedett az előző hónaphoz képest, a volatilis elemektől megtisztított magárindex értéke pedig meglepetésre 0.4 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés