Előfizetői tartalom

5.5%-os reálbér növekedés

Portfolio
A január-júliusi reálkereset (a fogyasztóiár-index 2,.%-os növekedése mellett) 5.5%-kal nőtt a nemzetgazdaságban az előző év azonos időszakához viszonyítva- közölte a KSH. Júliusban a bruttó bérek 8.6%-kal haladták meg a tavaly júliusit, míg a nettó bérek 9.1%-kal voltak magasabbak. Mindkét kategóriában a bérkiáramlás gyorsuló növekedéséről beszélhetünk.

A bruttó bérek a versenyszektorban 8.7%-kal bővültek júliusban a megelőző év azonos időszakához képest, a közszférában 8.4% volt a növekedés. Az átlagbér az első hét hónapban 110,400 Ft volt. A legalább 5 fős vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél alkalmazásban állók száma a nemzetgazdaságban 2006. január-júliusban átlagosan 2 millió 788 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés