Előfizetői tartalom

Növekedhet az amerikai folyó fizetési mérleg hiánya - előzetes

Portfolio
A mai napon jelenik meg a folyó fizetési mérleg egyenleg második negyedéves, illetve a nettó külföldi tőkebeáramlás júliusi adata az Egyesült Államokban. Az előrejelzések szerint a folyó hiány növekedni fog az első negyedévhez képest, a tőke beáramlás szintje pedig továbbra is 70 milliárd dollár körül alakul. Ezek alapján elmondható, hogy az amerikai gazdaság külső pozíciója az elmúlt éveknek megfelelően tovább romlik, ugyanakkor a hiány finanszírozására továbbra is elegendő forrás áll rendelkezésre.

Az elemzők előrejelzései szerint az amerikai folyó fizetési mérleg hiánya az idei év első negyedévéhez képest növekedett az áprilistól júniusig tartó időszakban, 208 milliárd dollárról 213 milliárdra. A folyó hiány 1996 óta folyamatosan emelkedik, a tíz évvel ezelőtti szintnek idén közel tízszeresét teszi már ki. Adatközlés pontos ideje: 14:30A nettó külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés