Előfizetői tartalom

Mindenki a hét közepét várja - miért?

Portfolio
Az előttünk álló hét egyértelműen legfontosabb makrogazdasági jelentése az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerda este (20:15) megjelenő kamatdöntése, illetve az ahhoz fűzött kommentár lesz. Ezt megelőzően a magyar makronaptárban nem szerepelnek olyen tényezők, melyek érdemi piacmozgató hatással lehetnének. A hét második felében tehát a Fed-del kapcsolatos reakciók, illetve a szeptember 25-i MNB-kamatdöntésre való felkészülés lehet a meghatározó mozgatórugó a hazai állampapír- és devizapiacon. Csütörtökön jelennek meg a Reuters szeptemberi átfogó elemzői felmérésének eredményei, míg pénteken megtudhatjuk, hogy a kiskereskedelmi forgalom növekedési üteme immár a harmadik hónapja az 5% alatti tartományban van-e.

Régiós fontosabb makroadatokra nem számíthatunk a héten. A fejlett piaci adatok sorozatából kiemelkedően fontos lesz ma az amerikai második negyedéves folyó fizetési mérleg deficit mértéke, illetve megtudhatjuk azt is, hogy a júliusi nettó tőkebeáramlás fedezte-e az adott havi külkereskedelmi mérleg hiányt. Kedden a német ZEW gazdasági hangulat-indexre érdemes figyelni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés