Előfizetői tartalom

Javult a fogyasztók hangulata - ennyi lett volna a Gyurcsány-csomag hatása?

Portfolio
Augusztusban immár negyedik hónapja csökkent a GKI-Wallis konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által - az Európai Unió támogatásával - készített felmérés szerint azonban ez immár nem a fogyasztói bizalmi index, hanem csak az üzleti várakozások romlásának volt a következménye.

A fogyasztói bizalmi index a megszorító intézkedések bejelentését követő három hónapban zuhant, augusztusban azonban már nem esett tovább (a hibahatáron belül javult). Az üzleti várakozások romlása május óta tart, ennek mértéke azonban nem vészes, az index értéke megegyezik az év elejeivel. Az üzleti szférán belül minden ágazat kissé pesszimistább lett júliushoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés