Előfizetői tartalom

Gyurcsány: "elkúrtuk", túl vagyunk az ország lehetőségein - de nem mond le

Portfolio
Az elmúlt kormányzati évek hibáiról beszélt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azon a hangfelvételen, amely a kormányprogram összeállítása során Balatonöszödön született májusban. "Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk" - mondta a miniszterelnök. "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél, két évet" - értékelte a miniszterelnök az utóbbi időszakot. "Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi" - hallható a beszédben. A szöveg nyilvánosságra kerülése után Gyurcsány Ferenc az ATV műsorában határozottan kijelentette, hogy a felvétel ellenére sem mond le miniszterelnökségéről. Egyelőre nem tisztázott, hogy a felvétel ki révén jutott el a nyilvánossághoz. Egyes vélemények szerint Gyurcsány akár még jól is kijöhet ebből a helyzetből, esetleg az MSZP keze is benne van a hanganyag nyilvánosságra kerülésében. A kormányzati reakció mindenesetre gyors és meglehetősen professzionális volt a médiában.

A miniszterelnök igen szókimondóan fogalmazott azon a hangfelvételen, melyen a szocilaista frakció képviselőit igyekezett meggyőzni a változtatás szükségességéről május 26-án Balatonöszödön. Gyurcsány Ferenc szerint a 2002-2006 közötti időszakban az MSZP illetve a kormány "nem csináltunk semmit", amin értelmezése szerint azt kell érteni, hogy a nagy reformokból semmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés