Előfizetői tartalom

Példa nélküli magyar terv - azt beszélik, hogy pozitív reakciót kaphatunk Brüsszelből

Portfolio
"A (konvergencia)-programot jelenleg is vizsgálják. A fiskális kiigazítás mértéke ambiciózus, példátlan" - nyilatkozta egy a neve elhallgatását kérő EU-bizottsági illetékes a Reuters-nek. Hozzátette: a magyar egyensúlynövelést célzó erőfeszítéseket támogatni kell, mellyel azt sugallta, hogy az EU végrehajtó testülete szeptember 26-i állásfoglalásában a kiigazítás tervezett mértékéről elismerően szólhat.

Egy másik illetékes megjegyezte, hogy bár a magyar kormány nem tervezi 2009-es az államháztartási deficit egyértelműen a GDP 3%-a alá csökkentését (3.2% a cél), de az akkor még rendelkezésre álló magánnyugdíjpénztári korrekciós lehetőség a 3%-os küszöbszint alá mérsékelheti a hiányszámot.Kapcsolódó cikkünk2006.08.29 16:09Szeptember végén - október elején mond...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés