Előfizetői tartalom

Intenzív ipari termelésnövekedés - évek óta nem volt ilyen a feldolgozóiparon belül

Portfolio
Az előzetes adatoknak megfelelően 12.2%-kal nőtt az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva, a csupán munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlan indexszel - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. A termelés volumene az év első hét hónapjában 10.5%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index júliusban 1.1%-kal emelkedett. Az ipar január-júliusi belföldi értékesítése 6.2%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

2006 első hét hónapjában az ipari export 13.9%-kal, júliusban 13.4%-kal volt magasabb az előző év azonos időszakinál. A júliusi exportteljesítmény közel kétharmadát a feldolgozóipar két alága adta. Az év hetedik hónapjában a feldolgozóipar legnagyobb exportőrének számító, a feldolgozóipari kivitel több mint egyharmadát képviselő villamos gép, műszer gyártásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés