Előfizetői tartalom

IMF: kedvező kilátások ellenére növekszenek a kockázatok - lesz-e recesszió?

Portfolio
Az elmúlt években tartósan magas volt a gazdasági növekedés értéke a világban - állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap legfrissebb World Economic Outlook kiadványában. A leggyorsabban növekvő térség továbbra is a fejlődő világ, ami ráadásul várhatóan csak minimális mértékben lassul majd a jövőben. Mindezek mellett azonban az IMF szakértői megjegyzik, megnőttek a világgazdasági egyensúlytalanságokból adódó kockázatok az előző jelentés készítése óta.

Kapcsolódó cikkünk2006.09.14 10:34 IMF a régióról - magyar kritikák (2.)Kedvező kilátások Kedvezőek a világgazdaság növekedésre vonatkozó várakozásai a Nemzetközi Valutaalap elemzőinek. 2006-ban 5.1 százalékos, 2007-ben pedig 4.9 százalékos ütemre lehet számítani. 2005 kapcsán 4.8 százalékos tempóról beszélhettünk. Amennyiben a várakozásoknak megfelelően alakul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés