Előfizetői tartalom

Vártnál nagyobb importár-emelkedés az USA-ban (2.)

Portfolio
A várt 0.2%-kal szemben átlagosan 0.8%-kal emelkedtek az importált termékek és szolgáltatások árai az Egyesült Államokban augusztusban a júliusi 1.0%-os (eredetileg 0.9%-os) árnövekedés után. Éves szinten a behozatal árindexe 6.6%-os növekedést jelzett augusztusban a megelőző havi 7.2% után. Az olajimporton kívüli áremelkedés havi szinten 0.5%-ot tett ki a júliusi változatlan árak után, míg éves szinten 2.7%-os volt ebben a csoportban a drágulás mértéke.

Az olajimport az év nyolcadik hónapjában 2.3%-kal drágult, éves szinten 24.3%-kal került többe. Augusztusban az exportárak 0.4%-kal emelkedtek, mely ütem megegyezik a júliusival. A vártnál magasabb importár-emelkedés, illetve az, hogy az olajár-hatás nélküli index stagnálásról 0.5%-os növekedésre váltott az év nyolcadik hónapjában, erősítheti az inflációs aggodalmakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés