Előfizetői tartalom

Újabb kamatemelés Svájcban - idén még nem az utolsó (2.)

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően 25 bp-tal 1.75%-ra emelte az irányadó rátát (a 3 hónapos Libor célsáv középértékét) a mai kamatmeghatározó ülésén a svájci jegybank monetáris tanácsa. A piac decemberre is hasonló mértékű monetáris szigorítást vár. Erre utal az is, hogy a jegybank közleményében jelezte: folytatódhat a fokozatos kamatemelési sorozat, amennyiben a vártnak megfelelően alakulnak a svájci gazdasági folyamatok.

A ma kiadott friss előrejelzésében a bank 2006-ra 1.3%-os éves átlagos inflációt vár a korábbi 1.2%-os prognózissal szemben, illetve közel 3%-ra változtatta a korábbi 2.5%-os, az idei évi gazdasági növekedésre vonatkozó várakozását. Az idei évi növekedés elemzők szerint szintén 3%-os lehet, ami közel kétszerese a fenntarthatónak ítélt (inflációs nyomást még nem gerjesztő)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés