Előfizetői tartalom

Mekkora a recesszió esélye az USA-ban? Ma tisztulhat a kép - előzetes

Portfolio
A mai nap forgalmas lesz amerikai makrogazdasági adatok szempontjából. A délután folyamán jelennek meg a kiskereskedelni forgalom, illetve az export- és importárindexek augusztusi, illetve a raktárkészletek júliusi alakulására vonatkozó adatok, valamint a heti friss munkanélküliek száma. Annak ellenére, hogy kiskereskedelmi forgalmon kívűl mérsékelten piacmozgató mutatókról van szó, az indikátorok alakulásából tisztább képet kaphatunk arról, hogy vajon milyen mértékben is lassulhat az amerikai gazdaság a következő időszakban. A Calyon elemzői a Fed-kamat és az amerikai hozamgörbe adatait felhasználó modell alapján úgy látják, hogy jelenleg mintegy 30 százalékos esély van arra, hogy az Egyesült Államok recesszióba süllyedjen a következő 12 hónap során.

Adatközlések pontos ideje: 14:30, kivéve raktárkészletek: 16:00 A ma megjelenő adatok közül a kiskereskedelmi adat augusztusi alakulására vonatkozó mutató lehet a legnagyobb hatással a piacokra, miután ez jó iránymutatással szolgál a fogyasztás alakulására. A piaci várakozások szerint az elmúlt havi 1.4 százalékos bővülés után ebben a hónapban 0.2 százalékos visszaesésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés