Előfizetői tartalom

Hetente két-három bankot záratott be - volt, akinek nem tetszett...

Portfolio
Nagy valószínűséggel bérgyilkos végzett az orosz jegybank első elnökhelyettesével, a 41 éves Andrei Kozlov-val az éjjel. Kozlov elszánt küzdelmet folytatott az orosz bankrendszer tisztulásáért, a korrupció és a pénzmosás visszaszorításáért a fokozódó transzparencia érdekében. Még a múlt héten egy banki konferencián is szigorúbb büntetés kiszabását sürgette azon bankárok számára, akiket pénzmosással gyanúsítanak.

A bankok felügyeletét irányító Kozlov hetente két-három bank működési engedélyét vonta meg, mely pályafutása alatt összesen több százra tehető. A hírre a rubel, illetve az orosz bankközi kamatok minimális mozgást mutatnak a reggeli kereskedésben. Magas rangú politikusok, illetve bankárok, valamint gazdaság üzletemberek bérgyilkossága az 1990-es évekre volt jellemző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés