Előfizetői tartalom

EVA-sok figyelem: péntekig dönteni kell!

Portfolio
Az egyszerűsített vállalkozói adót (EVA) fizetők szeptember 15-ig, azaz péntekig dönthetik el, hogy továbbra is ezt az adózási formát kívánják-e választani. Az évközi kilépésre a törvény azért ad lehetőséget, mert októbertől változik az eva mértéke: az eddigi 15 százalékos adókulcs helyébe október elsejével 25 százalékos mérték lép - hívja fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium közleménye.

Nyilatkoznia csak annak kell, aki úgy dönt, hogy október elsejétől adókötelezettségeit már nem az EVA szerint kívánja teljesíteni. Kilépési szándék esetén a pénteki határidőig az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál az erre a célra rendszeresített nyomtatványon lehet bejelentést tenni. Határidőben megtett bejelentés esetén az EVA-bevallás benyújtásának határideje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés