Előfizetői tartalom

Minimális kihasználtság-csökkenés - jelentős árbevétel-növekedés (szállodai mutatószámok)

Portfolio
2006. január-augusztusban a szállodák az egy évvel azelőttinél egy százalékponttal alacsonyabb, átlagosan 59%-os szobakapacitás-kihasználtsággal működtek. A folyó áron számított bruttó szobaárbevétel jelentősen nőtt - áll a Központi Statisztikai Hivatal összefoglalójában. A hivatal megjegyezte, hogy augusztusban a 214 kijelölt szálloda közül 154 tett eleget határidőre a statisztikai törvényben meghatározott adatszolgáltatási kötelezettségének; 2 jelezte, hogy zárva tartott. Emiatt elképzelhető, hogy az összefoglalóben jelzett számok a beérkező adatok tükrében még változhatnak.

Január-augusztusban a budapesti öt- és négycsillagos szállodák szobakapacitás-kihasználtsága volt a legmagasabb (70, illetve 67%-os) a megfigyelt szállodacsoportok közül. A legalacsonyabb (44-50%-os) kihasználtsággal az ország keleti és nyugati részén található négy- és ötcsillagos, illetve a balatoni háromcsillagos szállodák működtek. Az év során augusztus volt az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés