Előfizetői tartalom

A mai lehet a hatodik? - Növekvő pesszimizmus az olaj piacán

Portfolio
Nem sikerült emelkedéssel zárnia a pénteki kereskedést a londoni Brent típusú kőolajnak, sem az amerikai NYMEX-en jegyzett nyersolajnak. Az amerikai olajjegyzések már hatodik napja a negatív tartományban zártak pénteken. Ilyen hosszan tartó hanyatlásra legutoljára 2003 októberében került sor. A Brent típusú kőolaj határidős jegyzései a mai reggelen tovább estek, ami a spot piacon is negatív nyitást hozhat. A Brent pénteken 63.35 dolláron zárt, ami kevéssel marad el a 63.32 dolláros csütörtökön beállított lokális minimumszinttől, melyen legutoljára március 28-án jártak a jegyzések.

Az olaj árának esésében nagy szerepet játszik, hogy fokozatosan enyhül az iráni atomprogram (és az ebből fakadó olajtermelés kiesése) miatti félelem. Az EU képviseletében Javier Solana, míg Irán színeiben Ali Larijani tartott megbeszéléseket 9-én (szombaton), melyet Javier Solana tegnap termékenynek ítélt nyilatkozatában. Az iráni atomprogram miatti kockázatok csökkennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés