Előfizetői tartalom

Négy nap, 10%, lefele - Várt feletti benzinkészletek Amerikában

Portfolio
Már négy napos hanyatláson van túl a Brent típusú kőolaj hordónkénti ára, mely ezalatt az idő alatt közel 10%-os mértékben esett. A tegnapi napon tették közzé az amerikai olajkészletadatokat, melyben a benzin és dízelolaj készletek a várakozásoknál jóval optimistább képet mutattak, emelkedtek. Az NYMEX-en jegyzett nyersolaj októberi lejárata a tegnapi kereskedés során szintén a negyedik vesztes napon volt túl, ezalatt a 70 dollár feletti szintekről egészen 67 dollár közelébe süllyedt a jegyzése. A ma reggeli kötésekből a Brent további hanyatlására lehet következtetni, fordulós jelzéseket eddig nem mutat a piac.

Az Energia Ügynökség tegnap publikált adatai szerint az amerikai benzinkészletek már harmadik hete emelkednek. Az elmúlt heti növekmény 718,000 hordót tett ki, íg összesen 206.9 millió hordón állnak a készletek, az átlag felett 4.2%-kal. A benzinkészletek 1.1 millió hordós csökkenését várták a Wachovia és 300,000 hordós csökkenését a Firmat elemzői. A dízelolajat is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés