Előfizetői tartalom

Vártnál alacsonyabb deficit augusztusban az államháztartásban (2.)

Portfolio
A Pénzügyminisztérium által előre jelzett 167.1 milliárd forinttal szemben 134.9 milliárd forintos hiánnyal zárt augusztusban az előzetes adatok szerint az államháztartás (pénzforgalmi szemlélet, helyi önkormányzatok nélkül). Júliusban 32.9 milliárdos többlet, tavaly augusztusban 58.6 milliárdos deficit keletkezett.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a vártnál kedvezőbb idei évi augusztus havi egyenleg ismét a terv feletti adóbevételekkel magyarázható. Az alábbi, harmadik ábra arra utal, hogy a vártnál kedvezőbb adat elsősorban a központi költségvetés egyenlegével magyarázható. Az első nyolc hónapban a bevételek enyhén (kb. 6 mrd Ft-al) túlteljesültek, míg a kiadások lényegesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés