Előfizetői tartalom

Újra intenzív növekedés az ipari termelésben

Portfolio
Júliusban az előzetes adatok szerint 12.2%-kal nőtt az ipari termelés az előző év azonos időszakához képest mind a kiigazítatlan, mind a kiigazított adatok alapján - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal. A júliusi adat a növekedés gyorsulását jelzi a júniusi 11.5%-os (kiigazított) növekedés után. Elemzők a kiigazítatlan júliusi adatra 7.8%-os bővülést vártak.

Havi alapon 1.1%-kal nőtt júliusban az ipari termelés, míg az év első hét hónapjának átlagában 10.5%-os volt a bővülés az előző év hasonló időszakához képest. A KSH a mostani előzetes adatok után a részletes adatokat szeptember 15-én teszi közzé. Amint az alábbi ábrán látszik, április-májusban érdemben lassult az éves alapú ipari termelésnövekedés. Az utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés