Előfizetői tartalom

Nem véletlenül panaszkodnak a magyar vállalkozók - IMF

Portfolio
A tavalyi 60.-ról a 66. helyre csúszott vissza Magyarország a Nemzetközi Valutaalap által készített, 175 ország vállalkozási környezetét rangsoroló listán. A régió szinte valamennyi országa ennél jóval kedvezőbb helyet foglal el a rangsorban: Szlovákia a 36., Románia a 49., Csehország az 52., Bulgária az 54., Szlovénia pedig a 61. helyen áll. Egyedül Lengyelország válallkozási környezete kedvezőtlenebb, mint hazánké (75. hely). A listát Szingapúr, Új-Zéland és az Egyesült Államok vezeti.

A rangsort az ún. "Doing business" index alapján állította fel a nemzetközi pénzügyi szervezet, amely az általános szabályozási környezet alakulását jelzi. Az index 10 alindexből épül fel, melyek pl. az új vállalkozások indítására, az engedélyek beszerzésére, a foglalkoztatásra, a hitelfelvételre, a befektetők védelmére, adófizetésre vonatkozó feltételeket vizsgálják....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés