Előfizetői tartalom

Már az IMF is figyelmeztet: növekszik a magyar pénzügyi szektor sebezhetősége

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) jövő héten publikussá váló jelentésében arra fogja felhívni a figyelmet, hogy növekszik Bulgária, Magyarország és Románia külső tényezőktől való függősége, azaz sebezhetősége - írja a Financial Times. A brit gazdasági napilap szerint a nemzetközi szervezet úgy látja: a magyar fiskális fegyelmezetlenség, illetve a magánszektor gyors hitelnövekedése a két EU-csatlakozásra váró országban növekvő külső adóssághoz és folyó fizetési mérleghiányhoz vezetett. Két héttel ezelőtt az S&P figyelmeztetett jelentésében többek között a magyarországi devizahitelezés veszélyeire.

Kapcsolódó cikkünk2006.08.24 08:59 Figyelmeztetést kaptunk az S&P-től (2.)A jövő héten a G7-ek pénzügyminiszterei Szingapúrban találkoznak, ekkor kapják majd meg a brit napilap szerint az IMF jelentését. Ebben a pénzügyi szervezet az előző, áprilisi jelentéshez viszonyítva jelentősen megemelte a három ország folyó fizetési mérleg hiányára vonatkozó előrejelzését. Bulgária...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés