Előfizetői tartalom

Fél éves csúcson a tartós munkanélküliek száma az USA-ban

Portfolio
Az amerikai munkaerőpiac munkakeresletének gyengeségét mutatja a trend, amivel a szeptember 2-ával befejeződő héten a több mint egy hete munkanélküli segélyben részesülők száma hat hónapos maximumára emelkedett - írja az Amerikai Munkaügyi Minisztérium ma megjelent jelentésében. Ez viszonylag rossz hír a konjunktúra szempontjából. A kép azonban kicsit árnyaltabb.

A több mint egy hete munkanélküli segélyben részesülők száma 15 ezer fővel emelkedett egy hét alatt, és 2.49 millió főt tett. Ez fél éves csúcsot jelent, és a gazdaság lassulására utal. Ezzel párhuzamosan viszont a heti friss munkanélküliek száma az előző héten 310 ezer főt tett ki, ami 6 ezer fős csökkenés az előző héthez képest, és 2 ezer fővel alacsonyabb érték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés