Előfizetői tartalom

EKB-jelentés: fokozott éberség, folyamatos monetáris szigorítás kell

Portfolio
Közzétette havi jelentését az Európai Központi Bank, melynek magyar nyelvű összefoglalója szerint "fokozott éberség szükséges annak érdekében, hogy az árstabilitást övező kockázatokat féken lehessen tartani". A jelentés szerint "amennyiben a Kormányzótanács feltevései és a felvázolt alappálya valósulnak meg, indokolt lesz a monetáris politika folyamatos szigorítása. Gyors monetáris politikai intézkedés folyamatosan támogatja a fenntartható gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést".

Mint ismert, augusztus 31-én az EKB Kormányzótanácsa változatlanul, azaz 3.0%-on hagyta az irányadó rátát, de a döntést követő sajtótájékoztatón egyértelmű jelét adta annak: várhatók még további kamatemelések idén. A piac a következő 25 bp-os emelést októberre, majd decemberre várja.Kapcsolódó cikkünk2006.08.31 14:48Többször is használta a bűvös szavakat Trichet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés