Előfizetői tartalom

A vártnál jobban bővült a szlovák GDP

Portfolio
A várakozásokkal ellentétben felfelé módosította a második negyedévre vonatkozó GDP-növekedési adatát a szlovák statisztikai hivatal. Az áprilistól júniusig tartó időszakban ezek alapján 6.7 százalékkal bővült éves szinten a hazai összjövedelem szintje északi szomszédunknál. Az első negyedévben 6.3 százalékot tett ki ez az adat, az első becslés a második negyedévre pedig 6.6 százalék volt.

A kedvező GDP-bővülési adat mellett az elemzők felhívják a figyelemet arra, hogy a második negyedévben lassult a háztartások fogyasztás növekedésének üteme (5.9 százalék), emellett az export termelés szintje is újra gyorsul. Mindebből arra lehet következtetni, hogy a növekedés szerkezete egészségesebbé válik, ami a kamatemelés késleltetését vetíti előre. Ennek alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés