Előfizetői tartalom

Kényes kérdés: a fokozatosság híve a kormány

Portfolio
Az elsősorban politikailag kényes kérdésben, a magyar munkaerő-piac román és bolgár munkavállalók előtti megnyitásában a kormány a fokozatosság híve. A piacnyitást a kabinet a valós munkaerő-igényhez igazodva hajtja majd végre Románia és Bulgária uniós csatlakozását követően - mondta tegnap Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter.

A szaktárca vezetője az MTI beszámolója szerint elmondta, hogy a tervezet szerint Magyarország legalább az első két évben élni kíván az átmeneti korlátozás lehetőségével, ez azonban csak az egyéni munkavállalókra vonatkozik, a szolgáltatás-nyújtás keretében megvalósuló munkavállalást illetően Magyarország számára nincs önálló döntési lehetőség. Ahol a gazdaságban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés