Előfizetői tartalom

Meglepő adatok a magyar állampapír- és devizapiac méreteiről

Portfolio
Miközben a magyar állampapír-piac mérete és forgalma a régióban irányadó feltörekvő piacok között messze a legkisebbnek számít, addig a magyar devizapiac mérete a törökkel vetekedik, növekedése pedig egészen elképesztő mértékű volt az elmúlt 5 évben - derül ki a Dresdner Kleinwort tegnap kiadott feltörekvő piaci stratégiai összefoglalójából.

Az alábbi táblázatokban egyrészt az látható, hogy hogyan alakult feltörekvő piacokon a hazai adósságpapírok forgalma és az egyes piacok közötti részarányok az elmúlt években. Másrészt a devizapiaci statisztikák arra mutatnak rá, hogy a kulcsvalutákban lebonyolított forgalom mintegy 50%-kal, addig a feltörekvő piaci devizákban mért forgalom ennél lényegesen gyorsabban nőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés