Előfizetői tartalom

10 százalékos önrészt fizetnének a 65 év feletti utazók?

Portfolio
Utasszámlálási célból, várhatóan jegyet kell váltaniuk és jelképes összeget fizetniük is kell a vasúton és távolsági buszon utazó, 65 év feletti nyugdíjasoknak - írja a Magyar Nemzet. Értesülései szerint a szaktárcák által hangoztatott esetleges jelképes összeg a teljes árú jegy 10%-át tenné ki. Ezt a gazdasági tárcánál nem kívánták kommentálni.

A gazdaság és a pénzügyi tárca kommunikációja szerint nem szűnne meg a 65 év felettiek utazási kedvezménye (ingyenes utazás), csak szeretnék regisztrálni, hogy milyen utazási viszonylatokon pontosan mennyi nyugdíjas korú utazott. Ennek azért van jelentősége, mert a tömegközlekedési vállalatoknak ezen - a tárcák jelzése szerint inkább felfelé becsült - adatok alapján fizetik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés