Előfizetői tartalom

Moody's Magyarországról: jelentős kihívások előtt, emlékeztetés a negatív a kilátásra

Portfolio
Jelentős kihívásokkal néz szembe a kormány a költségvetési egyensúly és a strukturális (elsősorban az egészségügy és az oktatás) reformok szempontjából is - áll a Moody's Investors Service hitelminősítő intézet éves jelentésében, amely nem mint hitelminősítési lépés értelmezhető. Jonathan Schiffer, a Moody's alelnöke, a jelentés készítője úgy fogalmaz, hogy "az elmúlt időszakban a tartós államháztartási hiánynövekedés, illetve a forintot ért spekulatív támadások, illetve azután, hogy a kormány bejelentette a költségvetési kiigazító csomagot, amelyet inkább a bevételek növelésére koncentrál".

Schiffer úgy látja: nem valószínű, hogy az újraválasztott kormánykoalíció az adóemeléseken kívül más, az egyensúly javítását célzó intézkedést is végrehajtana az önkormányzati választások előtt. Hozzáteszi: már régóta szerepel az MSZP közép távú tervei között a reformok végrehajtása, illetve a kiadások csökkentése az oktatás, illetve a közigazgatás terét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés