Előfizetői tartalom

Két fontos változás lesz a nyugdíj-megállapításban (2.)

Portfolio
A nyugdíjak megállapításánál az utolsó három év kereseteit is figyelembe veszik (eddig csak a nyugdíjba vonulást megelőző harmadik évig vonatkozó kereseteket) és csak a nettó (azaz a járulékok nélküli) bért veszik figyelembe - mondta el a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Kiss Péter szociális és családügyi miniszter. A tájékoztatón a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatos főbb irányok hangzottak el, a konkrétumokra október közepéig várni kell. A fenti változások feltehetően jövő évtől lépnének életbe. Kiss Péter jelezte: a cél az, hogy a magasabb szolgálati időt teljesítők relatív magasabb ellátást kapjanak.

A nettó összeget alapul venni a nyugdíj megállapításánál lényegében alacsonyabb nyugdíjellátás felé mutat. Ezzel kapcsolatban Kiss Péter jelezte: önmagában a tervezett lépés miatt a nyugdíjkassza éves szinten mintegy 4-5 milliárd forintos kiadástól mentesülne, de az utolsó három évnek a számításba vétele ezt ellensúlyozhatja. A fenti két módosítással a tárca...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés