Előfizetői tartalom

Hurrikánok leminősítve - 70 dollár alatt az olaj ára

Portfolio
A Brent típusú kőolaj hordónkénti ára az elmúlt hetet 4%-os csökkenéssel zárta, azonban a hét közepén 11%-os mínuszban is tartózkodott, több mint két hónapja nem látott mélységekben. A pénteki kereskedés során a jegyzések 70 dollár fölé emelkedtek, mivel Irán nem függesztette fel atomprogramját az ENSZ által követelt módon, majd nap végére 69.2 dollár közelébe csúsztak a jegyzések, mivel a nyugatiak a korábbi fenyegetőzéseik ellenére nem vetettek ki szankciókat a perzsa országra. A hurrikánszezon által keltett termeléskieséstől való félelem ezen a héten sem lankad, feljebb srófolva az olaj árát.

A pénteki vártnak megfelelő amerikai munkaerőpiaci adatok Kapcsolódó cikkünk2006.09.01 14:33 Várakozásoknak megfelelő munkapiaci adatok az USA-ban (2.), és a Munka Ünnepe miatti hosszú hétvége (utazások miatt emelkedő üzemanyagfogyasztás)is az olaj iránti kereslet változatlan szinten maradását vetíti előre rövid távon. Ezzel szemben a kínálati oldalon számos meglepetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés