Előfizetői tartalom

Járai: tartok az inflációs várakozások emelkedésétől

Portfolio
Nem tudom, hogy képesek leszünk-e a monetáris kondíciókat megfelelő mértékben szigorítani ahhoz, hogy elérhessük a 2008-as inflációs célunkat - mondta újságíróknak a Magyar Közgazdasági Társaság nyíregyházi vándorgyűlésének szünetében Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Hozzátette: a hétfői 50 bp-os kamatemelés ellenére is veszélyben van a 2008-as 3%-os pénzromlási célérték, és megjegyezte: az inflációs várakozások emelkedésétől tart.

Járai előadásában úgy fogalmazott, hogy a magasabb kamatszint és az ennek nyomán erősebb forint elképzelhető, hogy 6.5% körüli jövő évi átlagos inflációt eredményezhet, szemben a jegybanki inflációs jelentésben megfogalmazott alappályabeli 7.0%-os inflációs előrejelzéssel.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés