Előfizetői tartalom

Fordulat előtt a magyar feldolgozóipar? - fél éve bővül a foglalkoztatás

Portfolio
A júliusi 54.1-ről augusztusban 55.1 pontra emelkedett a beszerzési menedzser index szezonálisa kiigazított értéke, azaz a feldolgozóipar gyorsuló üteműben növekedett augusztusban - tette közzé a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). Egy éve 51.6 ponton állt az ágazat aktivitását mérő index, azaz idén a nyolcadik hónapban nagyobb bővülést jeleztek a felmérésben részt vevő cégek, mint egy éve. Az idei év első nyolc hónapjának növekedése (54.2) nagyobb, mint az előző három évben (átlag 50.9), ennél nagyobb időszaki növekedést csak 2000-ben (55.9) mért a társaság.

A felméréssel kapcsolatban két érdekességet kell kiemelni: 1.) A részindexek jelenleg az aktivitás növekedését jelezték, ugyanakkor az előrejelző indikátorok egy őszi változás előjelét vetíthetik előre. A beszerzési vezetők látásmódját érzékeltető - beszerzési mennyiség index (53.0) 4.6, a hozzá kapcsolódó vásárolt készletek index (55.9) értéke pedig 6.4 pontot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés