Előfizetői tartalom

Feszes munkaerő-piac, romló fogyasztói bizalom - előzetes

Portfolio
A mai nap még a tegnapinál is forgalmasabb lesz az Egyesült Államok makrogazdasági adatainak megjelenését tekintve. A délután folyamán jön ki az amerikai átfogó munkaerő-piaci jelentése, két bizalmi index és az építőipari kiadások júliusi alakulására vonatkozó adat. Ezek közül a legnagyobb piacmozgató hatással a nem mezőgazdasági munkahelyek (nonfarm payrolls) változása lehet.

2003 szeptembere óta a mezőgazdaságon kívüli szektor munkahelyeinek száma folyamatosan növekszik, ám a növekedés üteme az utóbbi hónapokban lelassult. Az elemzői előrejelzések szerint augusztusban 120 ezer fővel emelkedett a mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatottak száma. Az előző hónapban ez az érték 113 ezer fő volt. Az átfogó jelentésből elemzők szerint a munkanélküliségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés