Előfizetői tartalom

Döntött a kormány: 300 Ft-os vizit- és kórházi napidíj, vége az igyengyógyszerek korának

Portfolio
Jövő januártól minden alkalommal 300 forintos vizitdíjat kell fizetni, ha a beteg felkeresi háziorvosát vagy szakrendelőbe megy. Ugyanekkora összegű kórházi napidíjat is kell fizetni és az eddig ingyenesen kapott gyógyszereknél is 300 forintos térítési díjat kell leróni - ezekről határozott a kormány két napos balatonőszödi ülésén. A napidíjakból származó - éves szinten mintegy 30-40 milliárd forint - a kórházaknál marad, melyet fejlesztésekre, illetve működési költségeik fedezésére fordíthatnak. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Molnár Lajos egészségügyi miniszter közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy nem lesz receptdíj és dobozdíj.

Az origo beszámolója szerint a vizit- és kórházi napidíj fizetése alól a kormány számításai alapján mintegy négymillió ember kedvezményeket kap. A hat éven aluli gyerekeknek például nem kell ilyen díjakat fizetniük, a szociálisan rászorulóknak pedig az összeg kétharmadát elengedik. Ebbe a körbe tartoznak a kisnyugdíjasok, nagycsaládosok, kismamák, munkanélküliek. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés