Előfizetői tartalom

Többször is használta a bűvös szavakat Trichet (2.)

Portfolio
A mai frankfurti sajtótájékoztatón többször is használta azt a szóösszetételt Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke ("strong vigilance", fokozott éberség), ami a piaci szereplők szemében egyértelműsíti, hogy a jegybank október 5-i, következő kamatmeghatározó ülésén ismét 25 bp-os kamatemelés következhet be. A mai ülésen a széleskörű várakozásoknak megfelelően nem módosult a 3.00%-os ráta.

A befektetők a jegybanki kifejezéseknek különös jelentőséget tulajdonítanak, melynek oka, hogy pl. a "vigilance" szó használata az elmúlt négy kamatemelést tökéletesen "előre jelezte" a szigorítást megelőző havi kamatdöntési sajtótájékoztatón.Kapcsolódó cikkünk2006.08.31 13:46 Nem változtatott rátáján az EKB2006.08.31 09:31 Ma EKB kamatdöntés - mi várható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés