Előfizetői tartalom

Megegyeztek! - Jöhet a lejtmenet?

Portfolio
A négy hetes cívódást követően előzetes megállapodás született a BHP Billiton képviselői, és a világ legnagyobb rézbányájának szakszervezete között. A tárgyalások tovább folytatódnak, de az alapvető kérdésekben már sikerült megegyezésre jutni. A hírek hatására a réz árfolyama esni kezdett, ahogy azt korában a szakértők többsége előrejelezte.

A bánya szakszervezete a munkások bérigényének nyomatékot adva négy héttel ezelőtt kezdett sztrájkolni, aminek következtében a világkitermelés 8%-át adó bánya réztermelése a normális szint 40-50%-ára esett, a katódtermelés 20%-ára. A szakszervezet által kötött megállapodásról a mai, vagy holnapi napon szavazhatnak a munkások, véget vetve a hetek óta tartó termeléskiesésnek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés