Előfizetői tartalom

Goldman Sachs és Lehman Brothers-kommentár a Konvergencia Tanács megállapításaira

Portfolio
Közzétette tegnap állásfoglalását a kormány felkérésére létrejött Konvergencia Tanács a hasonló nevet viselő programról. A testület összességében üdvözölte a tervezett intézkedésekben azt, hogy a helyes irányba (az államháztartási egyensúly megteremtése felé) mutatnak, ugyanakkora kiigazítás szerkezetével, illetve a strukturális reformok kidolgozatlanságával kapcsolatban kritikáikat is megfogalmazták. A konvergencia-pálya megvalósíthatóságában mutatkozó jelentős kockázatok miatt lényegében helyeselték, hogy a kormány most nem tűzött ki konkrét euró-bevezetési céldátumot, arra 2008 második felében kerülhetne sor, miután a parlamenti pártok önmérsékletet tanúsító nyilatkozatot tesznek a 2010-es választások közeledtével.

Kapcsolódó cikkünk2006.08.29 17:276 év hibáinak fájdalmasan nagy az ára - most kezdjük megfizetniA Konvergencia Tanács tagjai tegnap délután a külföldi elemzőkkel telefonos konferencia-beszélgetést tartotak, melybe a Goldman Sachs és a Lehman Brothers elemzői is bekapcsolódtak. Az eseményről született benyomásukat rövid beszámolóban tették közzé, melyek a portfolio.hu angol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés